Grijstinten: 55% van de Amerikaanse investeerders zijn geïnteresseerd in Bitcoin

  • Grayscale Investments publiceerde een onderzoek naar het sentiment rond de bitcoin.
  • Meer dan de helft van de ondervraagden is geïnteresseerd in bitcoin.
  • Investeerders hebben BTC de afgelopen vier maanden opgepikt.
  • Wilt u meer weten? Sluit u aan bij onze Telegramgroep en krijg handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

Als het lijkt alsof er meer investeerders op de Bitcoin Billionaire trein springen met de prijs die nu boven de $13.000 ligt, dan is dat waarschijnlijk omdat ze dat doen. De BTC-prijs raakte een nieuwe high voor het jaar op $13.500 op 27 oktober, en de fundamentals lijken alleen maar sterker te worden.

Digital currency asset manager Grayscale Investments publiceerde haar 2020-onderzoek naar het bitcoin-sentiment en de resultaten zijn bullish. Grayscale heeft via 8 Acre Perspective 1.000 consumenten tussen 25 en 64 jaar in de Verenigde Staten benaderd.

Volgens Grayscale is de interesse van investeerders in Bitcoin gewekt, waarbij meer dan de helft, oftewel 55% van de ondervraagden, de wens uitsprak om te investeren in de toonaangevende cryptocurrency. Dit in vergelijking met iets meer dan een derde van de respondenten in het onderzoek van 2019.

Bitcoin heeft ook een impuls aan zijn kant, aangezien meer dan 80% van de ondervraagden zei dat ze het afgelopen jaar blootstelling aan bitcoin hebben toegevoegd. Meer dan een derde van die deelverzameling heeft alleen al in de afgelopen vier maanden geïnvesteerd.

Grayscale erkende ook de tegenwind die mensen ervan weerhoudt om de sprong naar digitale middelen te wagen. Enkele van de grootste hindernissen zijn de „noodzaak om toegang te krijgen tot beleggingsinkomsten“ voor pensionering, volatiliteit en risico.

Zoals het lot het wil, is de risicoslinger zou in de tegenovergestelde richting kunnen beginnen te zwaaien. Zelfs JPMorgan is de cirkel rond gekomen, naar verluidt in een recent rapport dat bitcoin een „aanzienlijke meerwaarde“ biedt als alternatieve belegging voor goud.

Volg de borden

Naast de grijstinten zijn er nog andere tekenen die erop wijzen dat de belangstelling voor bitcoin toeneemt. Volgens Google Trends is er de laatste weken een opleving in de zoekopdrachten voor de term „bitcoin“, hoewel de zoekopdrachten onder hun piek voor het jaar blijven, die zich in mei voordeed.

Bitcoin Minder Gevaarlijk

Het kan ook zijn omdat bitcoin als activaklasse steeds volwassener wordt. Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, lijkt dat te denken, en zegt in een tweet dat bitcoin op een risico-aangepaste basis „vandaag de dag een gemakkelijkere weddenschap is dan het ooit is geweest,“ toevoegend dat het „dagelijks wordt gede-riskeerd“.

Raoul Pal, econoom, medeoprichter en CEO van Real Vision Group, was het er helemaal mee eens. Handelaar Luke Martin juichte deze dynamiek ook toe, door te zeggen dat er bij het investeren wel degelijk sprake zal zijn van ups en downs, terwijl hij het uitlegt, 

„De vloer is hoger voor Bitcoin dan het ooit is geweest.“

Crypto marktleiders hebben ook het feit aangeprezen dat de bitcoin onafhankelijk van de voorraden van de laatste tijd wordt verhandeld, met Gemini’s Cameron Winklevoss die zegt „de ontkoppeling is aan ons.“ Deze theorie lijkt te gebeuren in vlagen.