John Boltons nye bok avslører at Trump ønsket å gå etter bitcoin tilbake i 2018

I følge den tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Boltons nye bok ‚The Room Where It Happened‘, ønsket USAs president Donald Trump å gå etter bitcoin lenge før han fikk sin Twitter-tirade fra juli 2019.

Donald Trump sa tilsynelatende statssekretær å “gå etter” bitcoin tilbake i 2018. Forbes-artikkelen om Boltons nye bok avslører Bolton hørte Trump fortelle finansminister Sekretær Steven Mnuchin om å “gå etter Bitcoin Future”. Samtalen mellom den amerikanske presidenten og finansministeren handlet om sanksjoner og tollsatser mot Kina i mai 2018.

Trump surret ut på bitcoin i fjor på Twitter

USAs president Donald Trump tilbake i juli 2019, laget en serie tweets som viser hans misnøye for den ledende cryptocurrency, bitcoin.

Presidenten kalte Bitcoin “ikke penger” og “basert på tynn luft”. Han fortsatte med å angripe Facebooks Libra-token som å ha „liten status eller pålitelighet“.

Den amerikanske statssekretæren Steven Mnuchin støttet Trumps posisjon i media etter tweets i juli 2019, og sa at Det hvite hus “så på alle kryptomordlene.” Han hevdet til og med at BTC og andre kryptovalutaer brukes til hvitvasking av penger oftere enn kontanter er.

Den amerikanske finansministeren hadde avslørt planer om å kunngjøre nye krav til krypto

Tidligere i år sa den amerikanske finansministeren, Mnuchin, under en høring at de ville kunngjøre noen viktige nye krav til cryptocururrency med Financial Crimes Enforcement Network, og antydet mer kontroll av den føderale regjeringen for å forhindre hvitvasking av penger. Men den kvikksølv Trump har også tatt noen avgjørelser som kan ha kommet cryptocurrency til gode etter at samtalen påstått av Bolton fant sted.

Presidenten hadde utnevnt Mick Mulvaney til stabssjef i Det hvite hus i 2018. Mulvaney er kjent pro-Bitcoin-funksjonær og har kalt den ledende kryptoen en valuta som ikke kan manipuleres av noen regjering.